Energieleveranciers

Hier vindt u duurzame groene-stroom leveranciers die het verschil maken!

Hoe weet u nu zeker dat de groene stroom die u afneemt van uw energieleverancier aantoonbaar duurzaam is opgewekt? Elke energieleverancier weet van gekkigheid niet hoe ze u moeten overtuigen dat zij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en dat al hun energie duurzaam is opgewekt. Echter uit het onderzoek van Greenpeace, de Consumentenbond, Natuur & Milieu en Wise in november 2019 blijkt dat niet alle energiebedrijven actief meewerken aan de bewijslast waar hun stroom is opgewekt. Gelukkig zijn er voldoende energiebedrijven die hieraan meewerken en aantonen dat hun energie traceerbaar is. U kunt er op vertrouwen dat bij deze energiebedrijven uw stroom duurzaam is opgewekt. Zij produceren soms zelf hernieuwbare energie of kopen deze direct in bij de bron.

Ons advies:

Stap over op één van onderstaande duurzame stroomleveranciers. Deze energieleveranciers zijn in het onderzoek van Greenpeace, de Consumentenbond, Natuur & Milieu en Wise als beste uit de bus gekomen. 

 

Klik op onderstaande banners en overtuig u zelf!

Zie onderstaande Youtube video's van Hier Klimaatbureau over "groene stroom of sjoemelstroom: wat is het verschil?" en de uitzending van Kassa op 21 oktober 2019 die gaat over "Greenwashing" van stroom. In deze uitzending wordt uitgebreid ingegaan op de handel in groene en duurzame stroom. Hierin wordt duidelijk gemaakt dat niet alle energieleveranciers zelf groene stroom opwekken of aan kunnen tonen waar hun groene stroom is opgewekt, maar dit wel. 

Welke installateurs zijn gespecialiseerd in duurzame energiesystemen?

In Nederland heeft de overheid eisen gesteld aan het kennisniveau van installateurs die werkzaam zijn in duurzame energie. Wij werken samen met onderstaande installateur die veel ervaring heeft in duurzame energiesystemen. Wilt u een andere installateur dan kunt u die hier vinden. De eisen die de overheid heeft opgesteld vindt u op de website van RVO.