Duurzame energie vergelijken

Bespaar tot 400 euro op uw energierekening! 

Binnen 1 minuut een persoonlijke aanbieding.

Privacy gegarandeerd

stop met fossiele brandstoffen

 stap over op groene energie

Duurzame energie vergelijken

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van duurzame stroom?​

  • Hoe weet ik waar mijn duurzame stroom is opgewekt?

  • Welke duurzame stroomleveranciers worden met elkaar vergeleken in onze duurzame energie vergelijker?

Uit het onderzoek november 2019 van Greenpeace, de Consumentenbond, Natuur & Milieu en Wise blijkt dat niet alle energiebedrijven actief meewerken aan de bewijslast waar hun stroom is opgewekt. Gelukkig zijn er voldoende energiebedrijven die hieraan meewerken en aantonen dat hun energie traceerbaar is. U kunt er op vertrouwen dat bij deze energiebedrijven uw stroom duurzaam is opgewekt. Zij produceren soms zelf hernieuwbare energie of kopen deze direct in bij de bron.

Kiest u voor duurzame energieleveranciersMet onze duurzame energie vergelijker bent u ervan verzekert dat uw stroom duurzaam is opgewekt. Wij hebben ervoor gekozen om alleen de voorlopers uit dit rapport mee te nemen in onze duurzame energie vergelijker. Het gaat hier dus om energiebedrijven die een hoger rapportcijfer scoren tussen de 8 en 10. Zie onderaan de pagina de beste duurzame stroomleveranciers.

Gemiddeld betaalt u rond de 90 euro per jaar meer voor duurzame energie.

Energieprijzen zijn onderhevig aan schommelingen. Deze berekening is gemaakt in augustus 2019 en gebaseerd op een jaarcontract en een jaarlijks verbruik van 3500 Kwh elektra en 1500 m3 gas.

Overstappen energieleverancier

Vergelijk uw eigen energieverbruik met de aanbiedingen van groene stroom en biogas. Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat onze energieleveranciers de meest duurzame zijn op dit moment. Stap daarom nu over van een fossiele energiecontract naar een groene en vooral duurzaam energie contract. 

Alternatief voor gas

De overheid pleit om van het "gas" af te gaan, maar wist u dat er duurzame alternatieven zijn voor aardgas. Alternatieve duurzame energiedragers zijn waterstof en biogas. Lees hier meer over in onze blog " ik wil niet van het "gas" af!

Bron: Onderzoek november 2019 duurzaamheid Nederlandse stroomleveranciers  door de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en Wise.